الجمعة، 28 مايو 2010

شاورما الدجاج بالزبده


المقادير:
- شرائح من صدور الدجاج مقطعة قطع مناسبة للشاورما ومتبله بالفلفل الأسود
والكمون والثوم والملح وزيت الزيتون( الثوم 6فصوص مدقوقة + رأس بصل ناعم جداً للتتبيل ).
- مايونيز ( حوالي 4 ملاعق كبار ) - ملعقة كبيرة عصير ليمون .
- سلطة لحشو السندوتش خس طماطم خيار جزر بصل اختياري .
- زبده لقلي الدجاج - بصل مشوي أو مقلي .

الطريقه:

يوضع الدجاج في وعاء ونضع له التتبيل ونقليه في الزبد حتى الإستواء. ثم اخلطي مايونيز ( حوالي 4 م ك ) مع 2 م ك عصير ليمون ثم تضاف لقطع الدجاج وتقلب نحضر الخبز اللبناني ويقطع لمربعات (8قطع) وتوضع الحشو على الطرف وتلف مثل السويس رول مع الخس والطماطم والبصل المشوي ثم تغلف بورق الشاورما أو في خبز لبناني صغير كامل أو مقطوع من النصف قطعتين كل قطعه على حده تقدم مع المخللات.

9 التعليقات:

  1. ما احلي شكل الطبق .. للأسف الأكل هوا نقطة ضعفي .......................

    تحياتي وعبال الأكلات الأفضل .. لما ناكلها .

    ردحذف
  2. mr.president
    الاكل نقطه ضعف ناس كتير وانا منهم بردوهههههههههه واتمنى انها تعجبك وتجربها
    ونورتنى

    ردحذف
  3. لذيذه اوووي الأكلآيه دي ..

    تسـلم إيديكـي .. ^_^

    ردحذف
  4. جميل ما شاء الله عليكي
    تسلم ايدك...

    ردحذف
  5. كده برضه يا ايمي تحطي الساندويتش ادامي وتخليني قاعده طول اليوم في مدونتك بحاول اخده..ماشي ياستي هعديهاالمره دي عشان خاطرك ياجميل ..سلام

    ردحذف
  6. بنوته عاديه
    تسلميلى يا حبيبه البى
    ونورتينى

    ردحذف
  7. مطبخ صحتين وهنا
    انتى الجميل يا قلبى ونورتينى

    ردحذف
  8. افروديت
    المدونه ليه منوره طول النهار اتريكى فيها يا قلبى
    لو اعرف اجبلك الساندويتش لحد عندك وبالهنا والشفا
    ونورتينى يا قلبى :h:

    ردحذف
  9. ميرسي ياأحلي بنوته في مصركلها

    ردحذف